Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brothers of another mother i riksfinal

Det har gått bra för Kumlabandet Brothers of another mother i livemusiktävlingen Musik Direkt. I helgen spelar de på riksfestivalen i Sundsvall.

Annons
Spelning. Brothers of another mother har sedan starten haft många spelningar. I våras deltog de i Livekarusellen i Kvarnkällaren i Kumla.

När NA når Mattias Hellgren, Stefan Hellgren och Sanny Wictorin på telefon är det fredagsförmiddag och killarna ska snart ge sig iväg på dagens aktiviteter.

– Vi hade verkligen inte trott vi skulle gå så här långt när vi anmälde oss. Vi spelade för att ha kul och hoppades på det bästa, säger de.

Bandet har spelat ihop i fem år och är därför väldigt samspelta, något de tror kan ha bidragit till framgången. På Riksfestivalen får de delta i workshops och aktiviteter och träffa andra band från hela Sverige. Närmast väntar en workshop i graffiti. De får också uppträda, och Brothers of another mother gjorde sitt stora framträdande på Sundsvalls teater på torsdagskvällen. Lite nervöst, även för de erfarna musikerna i BoAM.

– Pirrigast var det nog för Stefan, eftersom vi spelade en ny låt, säger Sanny.

Hur gick det då, Stefan?– Jag satte texten. Jag hade haft lite ont i halsen också och var osäker på om jag skulle klara alla toner, men det gick bra.

– Det är skönt att ha spelat, nu kan vi bara njuta och ha kul, säger de alla tre.

Riksfinalen är ett pris i sig, men man kan även vinna spelningar på festivaler. Vilka som vinner avslöjas på den stora galafinalen i kväll.

Mer läsning

Annons