Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BUN vill ha mer pengar

Mer pengar är högsta prio, då barn- och utbildningsnämnden fattat beslut om sin budget för de kommande åren.

Annons

En utredning pågår av barn- och utbildningsförvaltningen, ledd av konsulten Jukka Tekonen. Då han tidigare utredde socialförvaltningen visade den på att verksamheten hade för lite pengar. Ledande politiker verkar tror på ett liknande scenario för Kumlas skolor.

Som prio 1 på driften vill socialdemokraterna att hänsyn tas till de förändringar i organisation och ekonomi som kan komma till följd av Tekonens arbete.

– Utan att ännu veta vad genomlysningen kommer att visa, vill vi prioritera att kunna arbeta utifrån resultatet av den, säger Stefan Svensson (S), som i veckan ledde sitt sista möte som ordförande för barn- och utbildningsnämnden.

Socialdemokraterna vill också i samband med den nya resursfördelningsmodellen, öka anslaget inom de så kallade socioekonomiska faktorerna med omkring 3 miljoner årligen.

– Det skulle hjälpa oss att fördela pengarna efter skolornas faktiska behov. Barnen har olika förutsättningar att lyckas beroende på vilken bakgrund de själva och deras föräldrar har.

Som stöd till skolans chefer önskas 1,5 ny tjänst som förskolechef och 3 tjänster till administrativt stöd ute på skolorna.

Mer läsning

Annons