Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Christina Örnebjär tar över på Örebrobänken

Christina Örnebjär, oppositionsråd för FP i Kumla kommun, tar över FP:s riksdagsplats för Örebro län när Johan Pehrson slutar.

Annons
Tar över. Chrsitina Örnebjär från Kumla tar över när Johan Pehrson lämnar riksdagsledamotsplatsen. Bilden är tagen vid valet i höstas, där Folkpartiet gick framåt i Kumla.Arkivfoto: Göran Kempe

Kumla. Christina Örnebjär är 35 år och tvåa på Folkpartiets riksdagslista i länet och oppositionsråd för Folkpartiet i Kumla. Hon fick reda på nyheten i torsdags.

– Det har inte varit klart förrän nu. Det känns jättespännande, säger hon.

Christina Örnebjär kommer att fortsätta jobba med liknande frågor i riksdagen, som hon har gjort hemma i Kumla.

– För mig är det viktigt att driva barnperspektivet, exempelvis migrationsfrågor. Sverige ska fortsätta vara ett öppet land, inte minst för barn.

Hon kommer också att fortsätta att kämpa för det fria ordet.

– För några år sedan motionerade jag i kommunen om att Kumla ska bli en fristad för författare. Yttrandefrihetsfrågor är alltid aktuella, inte minst efter vad som har hänt på sista tiden.

Christina Örnebjär är lärare till yrket, så skolfrågor ligger också nära till hands.

– Det är ju också Folkpartiets stora fråga – en lika bra skola, oavsett var i Sverige man bor, och den ska vara statlig.

Att pendla till Stockholm blir inget problem, tycker hon, eftersom tågförbindelserna till Kumla är goda.

Det är ännu inte bestämt vem som tar över oppositionsrådsplatsen efter Christina Örnebjär. Kajsa Rosén står på andra plats på kommunlistan.

– Jag är övertygad om att det kommer att bli bra, för det finns väldigt många duktiga folkpartister i Kumla, försäkrar hon.

Mer läsning

Annons