Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är "sjönt" i Kumla

Onsdagskvällen bjöd på varm sommarväder och folkfest vid Kumlasjön. The Winchester Widowmakers spelade på Kumlasjönt.

Annons
Sandra Ramstedt har flyttat från Kumla, men kommer hem och går på Kumlasjönt så ofta hon kan. Att träffa gamla kompisar vid sjön är en sommartradition.

Den fjärde tillställningen med namnet Kumlasjönt 2010 bjöd på alternativ countrymusik. Sandra Ramstedt gillade musiken.

–Jag är från Kumla även om jag inte bor här längre, så det är kul att komma hit. Jag vet ju vilka de i bandet är, det är Kumlafolk.

Att gå på Kumlasjönt är en tradition för Sandra.

–När det är semester så måst man ju bara hit! Det är oftast bra musik och så känner man igen massor av folk som kommer hit. Det är alltid roligt att träffa Kumlamänniskor som kommer hit.

Även Irma Fransson och Folke Fagrell lockades av musiken. Men den slår inte musikuppträdandet som väntar, tycker Irma.

–Jag ska hit när det är Dixi talk, sån musik gillar jag! Helt underbart, säger hon.

–Men vi brukar gå hit så ofta vi kan oavsett vilka det är som uppträder. Om det är en fin kväll måste man ju utnyttja den på bästa sätt.

–Det är bra att de arrangerar saker så att folk kan komma ut lite grann, tycker Folke.

Några som alltid tar sig ut är tre damer som slagit sig ner på en bänk i utkanten av folkhavet. Siv Edén, Gunnel Engström och Ingegerd Larsson tycker alla att Kumlasjönt är ett bra initiativ som de besöker så ofta de bara kan.

–Fast det är lite högt ljud, tycker Siv.

De har aldrig hört talas om bandet på scenen, men tycker att det är skoj med livemusik. Siv har dock ett specifikt önskemål om vem hon skulle vilja se uppträda nästa år.

–Ja, Christer Sjögren skulle ju vara trevligt.., säger hon glatt.

Ytterligare tre tillfällen att njuta av underhållning i sommargrönskan ges under augusti. Den 11 augusti blir det barnteater med Bolibompa-Marcus och Nina, den 18 augusti blir det jazz med Dixi Talks och den 25 augusti står ”100 år med sossarna” och stand-up komikern Ronny Eriksson på schemat.

Trevlig samlingspunkt. Så ofta de kan träffas Siv Edén, Gunnel Engström och Ingegerd Larsson och njuter av sommarkvällarna när Kumlasjönt anordnas.
På scenen i onsdags stod The Winchester Widowmakers som bjöd på alternativ countrymusik.
Irma Fransson och Folke Fagrell ser fram emot Kumlasjönt om några veckor när jazzbandet Dixi talk kommer till Kumla. Men även utan jazz uppskattar de folklivet.

Mer läsning

Annons