Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dömd langare får spriten tillbaka

En 46-årig Kumlabo har dömts för att ha sålt alkohol till ungdomar. han frias från olovligt innehav, så nu får han tillbaka sin öl och sprit.

Annons

Polisen bedrev spaning mot 46-åringen efter att ha fått ett tips om att han sålde alkohol till ungdomar under 20 år. Under spaningen den 20 september 2008 fick polisen napp. En bil stoppades och i den fanns tre flak med starköl.

Därefter gjordes en husrannsakan hemma hos mannen och man fann en stor mängd alkohol. Det rörde sig om de 130 liter starköl, 9 liter sprit, 21 liter vin och 23 liter cider.

Nu får 46-åringen böta 14 000 kronor för att ha sålt minst 200 starköl till två ungdomar som var 18 respektive 19 år.

Däremot frias Kumlabon från olovligt innehav av alkoholdrycker. Det betyder att han kommer att få tillbaka all den alkohol som fanns i huset och som polisen beslagtog.

Det finns visserligen en hel del som talar för att mannen verkligen skulle sälja alkoholen, enligt domstolen.

Det rör sig om en stor mängd och han hade bevisligen sålt öl till de två ungdomarna. Alkoholen förvarades också på ett konstigt sätt, bland annat i en gasolkoffert till en husbil.

Men det finns inget som tyder på att han sålt alkohol vanemässigt. Det är också möjligt att 46-åringen hade ekonomiska möjligheter att köpa alkoholen bara för eget bruk. Försäljning var alltså inte nödvändig för att finansiera inköpsresorna till Tyskland.

Själv förklarade han för rätten att han ofta köpte in stora mängder alkohol på en och samma gång. I december varje år brukar han till exempel köpa 20 backar julöl som räcker hela året.

Mer läsning

Annons