Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elevbråk på Vialundskolan

Med anledning av ett bråk kallades polisen på fredagen till Vialundskolan. Två 12-åriga pojkar stängdes med omedelbar verkan av från undervisningen.

Annons

De två pojkarna ska verbalt ha hotat en tredje elev så starkt att personalen såg det som säkrast att kalla på polisen och göra en anmälan. Föräldrarna kom sedan till skolan och hämtade hem sina barn. Den elev som blev hotad tog mycket illa vid sig av det inträffade, och hämtades även han hem av sina föräldrar.

Exakt vad som uttalades vill skolans rektor Stefan Lövgren inte gå närmare in på.

– Det får den fortsatta utredningen visa, säger Stefan Lövgren som säger att både han och Vialundskolans personal är bekymrade över situationen.

– Inte minst för att barnen är så unga är det viktigt att vi nu får ett stopp på det här.

GrupperingSamtidigt som bråket uppstod satt Stefan Lövgren i möte med bland annat socialförvaltningen och polisen, där problemet kring bland annat de två eleverna togs upp. De ingår i en gruppering på omkring fem elever som började på skolan i höstas och som sedan dess burit sig illa åt mot både personal och andra elever.

– Det var ett rutinmöte av det slag som vi har med jämna mellanrum, och där jag tog upp de här pojkarnas situation. Men de har aldrig gjort något så allvarligt som det som inträffade nu, säger Stefan Lövgren.

Hur kommer ni att gå vidare?– Jag får fundera över helgen. Och på måndag tänker jag sammankalla samtliga berörda, bland annat de elever som i dag skickades hem och deras föräldrar.

Från polisen sida är man mycket förtegen.

– En patrull larmades till Viagatan klockan 10.51 om ett pågående bråk, säger vakthavande befäl Mats Alexandersson som i övrigt inte vill kommentera händelsen.

ÅSA ERIKSSON

GÖRAN KEMPE

Mer läsning

Annons