Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enastående föräldrar välkomnas till Kyrkskolan

Öppet hus för ensamstående föräldrar. Det är en ny satsning som Svenska kyrkan inbjuder till på lördag.

Annons

Erica Boge, diakon i svenska kyrkan i Kumla, har under hösten ett en samtalsgrupp med ensamstående mammor. Det är utifrån den gruppen som lördagens öppet hus för ensamstående föräldrar, eller Enastående föräldrar som det står i inbjudan, har vuxit fram.

– Det handlar inte om att stötta stackars ensamma mammor. Det är viktigt att komma ihåg att många valt själva att leva ensamma. Men samvaro med andra behöver vi alla, säger Erica som är noga med att poängtera att hon gärna ser att även pappor kommer till Kyrkskolan där träffarna hålls.

Barn upp till nio år kan följa med sina föräldrar till träffarna. Tanken är att man under eftermiddagen ska umgås med pyssel och lekar, för att sedan avsluta dagen med att laga mat och äta tillsammans.

– Jag vill att det här ska bli en mötesplats, där föräldrarna kan ha roligt tillsammans med sina barn och andra föräldrar.

Deltar under träffarna gör även Susanne Löthgren, fritidsledare och specialpedagog. Övriga träffar under våren arrangeras 13 mars, 17 april och 8 maj.

Läs mer i fredagens NA.

Mer läsning

Annons