Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färgglada dekorationer för behövande

Röda Korset i Kumla tillverkar dekorationer till cirka 400 fastlagsris varje år. Pengarna från försäljningen går till katastrofdrabbade områden runt om i världen.

Annons
Tillverkning. Agneta Larsson, Lillemor Nilsson, Kerstin Lundqvist-Eriksson och Birgitta Andersson är i full gång och tillverkar Röda korsets fastlagsris.  Foto: Tove Svensson$RETURN$$RETURN$

Inne i Röda korsets lokal i Kumla tillverkar Kerstin Lundqvist-Eriksson, Birgitta Andersson, Agneta Larsson och Lillemor Andersson och dekorationer till fastlagsris.

Med hjälp av silkespapper i olika färger, fjädrar och ståltråd skapar kvinnorna blommor som sedan sätts på ett fastlagsris.

– Det är sju blommor i varje knippa. Vi brukar göra cirka 400 fastlagsris varje år. Iden fick vi från Röda Korset i Karlskoga för cirka 20 år sedan, säger Lillemor Andersson.

Fastlagsrisen säljer de sedan i Röda korsets kupan och så brukar de gå runt till olika butiker i Kumla.

– På tisdag börjar vi sälja fastlagsrisen. Pengarna från försäljningen skänker vi till olika katastrofområden i världen, säger Kerstin Lundqvist-Eriksson, ordförande i Röda Korset i Kumla.

Alla pengar som Röda Korset samlar in går till olika hjälpprojekt. Vid jultid delar Röda Korset ut tårtor till äldreboendena i Kumla, med hjälp av fondverksamhet.

Kerstin Lundqvist-Eriksson säger att om det är någon som vill engagera sig i Röda korsets verksamheter är de hjärtligt välkomna.

Dekoration. Med hjälp av färgat silkespapper, påskfjädrar och en bit ståltråd, görs dessa dekorationer till fastlagsrisen som Röda korset säljer.

Mer läsning

Annons