Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flöjtist och skidåkare belönades med stipendium

Kumla och Hallsbergs Rotary-klubbar har delat ut sina kultur- och idrottsstipendium. De utvalda är flöjtisten Alexander Johansson och längdskidåkaren Adam Gillman.

Annons
Fr.v: Lasse Törnqvist, Alexander Johansson, Adam Gillman, Gerd Gullberg Johnson och Stigbjörn Bergensten. Foto: Fredrik Pettersson

För tionde gången delade Rotary-klubbarna ut stipendiet, i fredags kväll i Kumla Hotel. De delas ut i samarbete med Malmbergs Elektriska AB och är på 10 000 kronor vardera.

Alexander Johansson från Hardemo tilldelades kulturstipendiet. Han går på Alléskolans musikestetiska program i Hallsberg och har tvärflöjten som huvudinstrument. Alexander spelar försteflöjt i Hallsbergs, Örebros och Kumlas Orkesterförening och i Kumla blåsorkester. Dessutom är han med i Hardemo Kyrkokör.

Idrottsstipendiet gick till skidåkaren Adam Gillman från Hällabrottet. Han tillhör de främsta i landet i sin åldersgrupp och läser på Riksidrottsgymnasiet för längdskidåkning, vid Stjärneskolan i Torsby. Målsättningen för Gillman är att kommam med i juniorlandslaget och delta i junior-VM.

Mer läsning

Annons