Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För lite satsning på skolan

I ett brev till politiker, tjänstemän och kollegor riktar förre rektorn vid Malmens skola, Hans Melin, svidande kritik mot kommunens sätt att sköta skolan.

Annons

Melin som slutade som rektor så sent som för en månad sedan går i sitt testamente hårt åt politikerna, som han anser satsar för lite på skolan.

Dessutom tycker han att politikerna allt för ofta riktat misstro mot lärare, rektorer och tjänstemännen på barn- och utbildningsförvaltningen.

Ständiga sparkrav

Av de tio åren i Kumla kommuns tjänst, varav sex som skolledare, minns Hans Melin tillbaka på en tid med ständiga sparkrav och neddragningar, dålig löneutveckling för skolpersonalen samt att skolans ledningsorganisation varit för snålt tilltagen.

”Jag tycker att politiker i Kumla satsar alldeles för lite på kommunens barn och unga, och i stället drivs av andra hårda värden. Det kommer att bli sossarnas fall i kommande val” skriver Melin i sitt brev.

Trots den passningen till de styrande i Kumla uppger Melin att han trots allt trivts bra på sitt arbete och med sina arbetsuppgifter.

Hård attack

I brevet går han även till hård attack mot ordföranden i Lärarnas Riksförbund, Örjan Lindqvist, som han känner sig personligen kränkt av.

Utmaning

Hans Melin börjar sitt brev med en utmaning riktad till Kumlas politiker: ”Vågar ni fortsätta låta bli att satsa i Kumla?”, för att avsluta brevet med att förutspå att fler skolchefer kommer att ge sig av från Kumlas skolor.

”... vi är alldeles för många chefer inom barn- och utbildningsförvaltningen som slutat de senaste åren ... Vem ger upp härnäst?

Fotnot: NA har sökt Örjan Lindqvist för en kommentar men inte lyckats nå honom.

Mer läsning

Annons