Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrar tillfrågade om att arbeta på

– Vi kan tänka oss att gå ut med en liknande förfrågan igen, säger rektor Jörgen Ericson, angående att föräldrar fått frågan att arbeta en dag på sina barns förskola.

Annons

Föräldrar som hört av sig till NA har reagerat på att de blev tillfrågade att arbeta en dag på Vingens förskola, för att personalen skulle få möjlighet att åka på en studieresa och vidareutbilda sig.

Samtidigt fanns det de föräldrar som gärna ställde upp. I november månads Vingenbladet, ett informationsbrev på nätet, riktas ett tack till alla föräldrar som ville hjälpa till. Den planerade studieresan blev dock aldrig genomförd.

– Vi kom fram till att det blev för stressigt att arrangera en sån dag. Men vi har funderat på att gå ut med en liknande förfrågan nu till våren igen, säger rektor Jörgen Ericson som inte tycker att initiativet att ta hjälp av föräldrar är något konstigt.

– Vi har som uppdrag att samarbeta med barnens föräldrar så mycket som möjligt. Jag har själv en bakgrund från en förskola som drevs av ett föräldrakooperativ och vet att föräldrarna tycker det är jätteroligt att få vara med.

Tanken var att hälften av personalen, tre stycken, skulle ha stannat på förskolan och tagit hand om barnen medan övrig personal utbildade sig. Jörgen Ericson säger att flera föräldrar såg det som roligt att få vara med och delta i sina barns vardag.

– Personalen skulle sköta alla rutiner med blöjbyten och annat medan föräldrarna kunde vara med och ha uppsikt över barnen.

I sammanhanget finns även ett beaktande om säkerhet för barnen. De vuxna som finns med i kommunens vikariepool ska innan de kan bli med där ha lämnat ett utdrag ur polisens belastningsregistret, för att påvisa att de är tidigare ostraffade.

– Min första tanke var att göra så även i föräldrarnas fall. Men sedan tyckte jag att det inte behövdes eftersom föräldrarna inte skulle vara ensamma med barnen, säger Jörgen Ericson.

Mer läsning

Annons