Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förr bestick och porslin – snart sallad och soppa

Bestick och husgeråd lämnar plats åt mat. Det är serveringen Fresh food som tar över efter Bra hem som slog igen i våras.

Annons
Atilla Dagdelen serverar sallad till en kund i sin nuvarande lokal. Om knappa halvåret blir det flytt till Bra hems förra lokaler.

I fyra år har Atilla Dagdelen drivit Fresh food i Kumla. Början var stillsam, men efter hand har kunderna hittat till serveringen.

– Vi har ett koncept som kompletterar det övriga utbudet i Kumla, säger han och berättar om inriktningen på grönt och hälsosamt.

Under några år har Atilla funderat på att flytta restaurangen på grund av att lokalen varit för liten. Planer har funnits på att på olika sätt bygga ut lokalerna bakåt ut mot gården.

– Det är i köksdelen som problemen är som störst, berättar Atilla.

I och med stängningen av Bra hem öppnades andra möjligheter. Nu är kontrakt skrivet med Kumla bostäder och Fresh food tar över en av de större lokalerna vid torget. Inflyttning blir det någon gång under våren. Innan dess ska de byggas om och förutom den vanliga serveringsdelen förses med en loungedel och bar. I de nya lokalerna kommer Fresh food ha öppet senare på kvällarna.

– Vi tror på Kumla. De fyra anställda vi har i dag kommer behöva bli några fler.

Den nuvarande lokalen kommer Atilla Dagdelen att behålla och göra något nytt i.

– Jag har några idéer, men de håller jag för mig själv så länge, säger Atilla en stund innan lunchrusningen drar igång.

Här är fler lokalförändringar i Kumla

Under hösten har jakt- och fiskebutiken i hörnet Vattugatan-Trädgårdsgatan slagit igen. Detsamma gäller barnklädes- och inredningsbutiken Mini och Moa lite längre in på Trädgårdsgatan.

För de lokalerna förhandlar hyresvärden Ekströms bygg med nya hyresgäster. Inga kontrakt är dock ännu underskrivna.

Tidigare under hösten har Studiefrämjandet flyttat in i lokaler på Hagendalsvägen som Bellis blommor och en tobakshandel tidigare hade.

I den sportbar på Köpmangatan som stängde efter skottlossning i slutet av förra året har Restaurang Simone öppnat.

Mer läsning

Annons