Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsätter arbeta för flexiblare tider

Det blir inga flexiblare öppettider kvällstid på förskola och fritids i Kumla – just nu. Men nämnden för livslångt lärande vill att det förberedande arbetet fortsätter.

Annons

När Nämnden för livslångt lärande hade sitt senaste möte beslutade man att ge sin förvaltning i uppdrag att fortsätta undersöka hur öppettiderna på förskola och fritids kan göras mer flexibla i framtiden.

– Vi gjorde ju en satsning i slutet på förra året när vi beslutade om en halvtimme längre öppet på morgonen, och nu vill vi fortsätta den satsningen, säger Andreas Brorson som är ordförande i den aktuella nämnden.

Han menar att eftersom Kumla är en kommun som växer vill nämnden förbereda inför kommande behov redan nu. Därför ska Förvaltningen för livslångt lärande nu se över möjligheterna att utöka öppettiderna för mellan en och tre enheter. Det fortsatta arbetet med flexiblare öppettider ska presenteras för nämnden för livslångt lärande senast i juni. Då hoppas Andreas Brorson att man ska kunna börja hänvisa dem med behov av flexiblare tider till en och samma enhet.

– Det finns redan nu enstaka personer som har ett behov av flexiblare tider på kvällarna, och vi ser också ett ökat tryck på våra förskolor. Därför vill vi göra oss beredda inför framtiden.

Ingen enhet kommer dock ha öppet längre än vad det finns behov av, påpekar Andreas Brorson.

Mer läsning

Annons