Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FP-protest mot valet av Moberg

Men Dan-Åke  Moberg själv avstår från att kommentera.

Annons
Dan-Åke Moberg.

Måndagskvällens fullmäktige blev det sista med Mårten Blomqvist (S) som dess ordförande. Samtidigt som han tackades av valdes Dan-Åke Moberg som hans ersättare. Ett olämpligt val anser Folkpartiet, som inte deltog i beslutet. – Jag hoppas innerligt att han tar det här uppdraget på allvar, säger Christina Örnebjär (FP).

Mårten Blomqvist flyttar till Örebro och lämnar därmed sina uppdrag i Kumlapolitiken, däribland den som ordförande för fullmäktige, kommunens ”riksdag”. I går valdes mångaårige kommunstyrelseordföranden, den omstridde Dan-Åke Moberg till ny ordförande. Något som inte gladde Folkpartiet, som markerade genom att inte delta i beslutet.

– Det är möjligt att den nu föreslagna ordförandekandidaten kan agera på ett helt annat sätt som ordförande i kommunfullmäktige, än som ordförande i kommunstyrelsen. Ändå har de senaste årens agerande i fullmäktige och andra församlingar för min del inneburit att jag saknar förtroende för den föreslagna kandidaten, sa Christina Örnebjär (FP).

Direkt efter fullmäktige utvecklade Tony Larsson Malmberg, en annan av partiets tre fullmäktigeledamöter, ställningstagandet:

– Han har angripit tidigare och nuvarande ledamöter i fullmäktige, och angripit en praoelev och en tjänsteman som inte haft möjlighet att försvara sig, säger Larsson Malmberg.

– Nu är han vald och jag hoppas innerligt att han tar det här uppdraget på största allvar, säger Christina Örnebjär.

Dan-Åke Moberg vill inte kommentera saken.

Christina Örnebjär hade även synpunkter på kommunstyrelsens förslag att förordna Ulla Lundholm till tjänsten som kommundirektär i tre år. Hon anser att förordnandet endast ska gälla till och med 2014, och att tjänsten sedan kan förlängas om någon ny kommundirektör inte blivit utsedd.

Läs mer i tisdagens NA, papperstidningen.

Mer läsning

Annons