Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gabriel och Rebecca vann world cup i discoswing

Det blev stor succé för dansparet Gabriel Olsvik och Rebecca Johansson från Kumla i helgen. De vann world cup i discoswing i italienska Turin.
– Det var riktigt kul, säger Gabriel.

Annons

Kumla. Men före tävlingarna var det knappast frid och fröjd för dansparet. Särskilt inte för Gabriel Olsvik som insjuknade i feber,

– Vi åkte ner på torsdagen och jag kände redan då att jag började bli dålig. På fredag morgon kunde jag knappt resa mig ur sängen. Jag blev kvar på hotellrummet, medan de andra gick runt på stan, säger Gabriel.

Gabriel var fortsatt krasslig under lördagen.

– Men det var bara att köra. Det var inget att fundera på. Och när vi väl stod på dansgolvet tänker man inte alls på det. Då är det dansen som gäller bara.

Det gick så pass bra att Gabriel och Rebecca tog sig hela vägen till final. Väl där fortsatte de göra bra ifrån sig. Så pass bra att de till slut stod högst på pallen.

– Det är speciellt varje gång man tävlar men det här var extra speciellt och riktigt kul. Vi hade först och främst siktat på final, sedan prispallen. Att det skulle gå så här bra hade vi kanske inte väntat oss, säger Gabriel.

Det här var inte första internationella framgången för dansduon som till vardags dansar på dansskolan i Hallsberg. Tidigare i höstas kom de sexa på VM av 30 startande par.

– Det har gått ganska rakt uppåt får man lov att säga, säger Gabriel och skrattar.

Mer läsning

Annons