Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gemenskap på sommarlunch

På tisdagar dukas det upp för lunch i församlingshemmet i Kumla. – Det blir en träffpunkt där man kan umgås över lite mat, säger Irene Eriksson i församlingen.

Annons
Självservering. Luncherna i Kumla församlingshem lockar både ortsbor och mer långväga gäster. Ingrid Hallberg från Örebro häller upp soppa.Foto: Veronica Svensson

Kumla. Varje tisdag i juli anordnar Svenska kyrkan luncher under namnet Njutbart. I går serverades grönsakssoppa och smörgås. Till kaffet överraskades de 22 gästerna med jordgubbstårta.

– Vi vill skapa gemenskap och trivsel. Många tycker att det blir tyst och lugnt på sommaren när många andra verksamheter har uppehåll, säger Irene Eriksson, ansvarig för luncherna. Hon är en av flera ideella krafter som förberett luncherna.

Alla är välkomna, det enda kravet är att man anmäler sig veckan innan så att rätt antal portioner kan förberedas. Sedan betalar man ett självkostnadspris. Intäkterna kommer att gå till internationellt hjälparbete.

Det är första året församlingen har sådana här luncher, och det uppskattas av både arrangörer och gäster.

– Jag har tidigare varit engagerad i församlingen, och nu tänkte jag kolla hur de här luncherna är, säger Majken Larsson från Kumla som tagit med sig väninnan Ann-Marie Rydén.

– Det är trevligt att man kan träffas så här och äta tillsammans. Och gott var det, säger Majken.

Ingrid Hallberg och Britta Olovsson har kommit från Örebro för att titta till en grav, och passar samtidigt på att äta tillsammans.

– Det är så fint här, säger de.

Ytterligare två tisdagar finns det chans att äta lunch på församlingshemmet. Varje gång brukar det också vara någon programpunkt. Denna vecka visade prästen Bo Jernberg bilder från årets konfirmationsläger i Hult. Vad kommande veckors programpunkter kommer att innehålla är ännu inte bestämt.

Mer läsning

Annons