Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glädje och oro över Kumlas elever

Kumlas elever väcker både glädje och oro
Kvalitetsredovisningen inom skolan stötte inte på någon patrull utan kunde tas i total enighet.

Annons

Måndagens fullmäktige hade uppgiften att samlas kring skriftlig kvalitetsredovisning för förskola, skolbarnomsorg, grund- och särskola.

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Stefan Svensson (S) var den förste som tog till orda.

– Mot bakgrund av den senaste tidens rapportering i massmedia tycker jag att det är viktigt att notera att Kumlaeleverna nått det högsta meritvärdet någonsin. Faktum är att det är högst i länet, det kan man inte tro när man tittar i tidningar och tv samt lyssnar på radio, sa Svensson.

Medhåll och varning

Han fick medhåll av Per Holm (KD) om att det var ett bra dokument som tagits fram. Men Holm varnade för att klappa sig för mycket på bröstet med anledning av de goda meritvärdena.

– Det finns en hel del att jobba med när en för stor del av eleverna inte klarar kunskapsmålen.

Holm betonade dessutom vikten av att fler Kumlaelever väljer att studera vidare efter gymnasiet samt att skolan ser till att få behöriga lärare i alla ämnen. Vidare ansåg han att kommunen borde skippa procentsatsen på fördelningen av förskollärare och barnskötare.

Även Folkpartiets Christina Örnebjär uttryckte en viss oro för att många Kumlaelever inte lyckas klara gymnasiebehörigheten.

Något hon delande med Mats Gunnarsson (MP), som även tycker att dagens femmor har bristande kunskaper i kärnämnena är extra oroande.

Göran Kempe

Mer läsning

Annons