Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gymnasieelev anmäler Kumlaskola

En elev på John Norlander-gymnasiets fordonsprogram som känner sig kränkt har anmält skolan till Skolinspektionen.

Annons

Eleven känner sig motarbetad sedan godkända teoriprov blivit underkända i efterhand. I samband med det har det framförts misstankar om att eleven fuskat.

Eleven har även fått andra teoriprov underkända då han inte följt upp dem med det praktiska provet inom utsatt tid. Teoriprov som han slutfört under sitt sommarlov.

I sin anmälan uppger eleven att han inte känt till att den praktiska delen ska vara genomförd inom två månader från det teoretiska provet.

Tidigare godkändaHan ska inte heller ha fått någon förklaring till varför läraren dragit tillbaka vissa av de tidigare godkända teoriproven.

Eleven säger sig även ha fått ta emot svordomar och blivit trakasserad på andra sätt av läraren. Han hävdar i sin anmälan att han inte är ensam om att stå i skottgluggen för nedvärderande omdömen från den aktuella personen.

Ted Rylander, som är rektor på John Norlander-gymnasiet, säger att skolan köper in utbildningen från Trafikcenter i Kvarntorp.

– Jag har det övergripande ansvaret men jag har inget ansvar för personalen på Trafikcenter, säger han.

Enligt Rylander vittnar flera elever om att det råder en ”hård jargong” från en del personer där. När det gäller misstanken om fusk säger Rylander att eleven plötsligt börjat prestera betydligt över sin tidigare nivå.

På egen handNär det gäller de prov som i efterhand blivit underkända är det delprov som eleven gjort på egen hand i hemmet.

Erik Eneman, som tillträdde som vd för Trafikcenter i november 2011, uppger att det inte var någon av Trafikcenters personal utan en förarprovare som drog tillbaka teoriproven.

Att det skulle vara en ”hård jargong” bland Trafikcenters personal är inget han känner igen.

– Vi har en stående rutin att eleverna får lämna en utvärdering var 14:e dag och vad jag kan se är det inget som kommit fram i elevernas svar. Det blir Skolinspektionens sak att utreda det här, säger Eneman.

Mer läsning

Annons