Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hätsk debatt när Kumlahallen diskuterades igen

Den politiska striden om Kumlahallens utformning har tagit ny fart . Trots att måndagens kommunfullmäktige hölls i en kyrka ven det både svordomar och smockor i luften.

Annons
Det är konstigt att ett oppositionsråd driver frågor om Kumlahallen nu. Annica Moberg (S)

Oppositionsrådet Mats Hellgren (M) lämnade den 22 maj 2013 in en motion där moderaterna yrkar på att Kumla hallen ska utvecklas till ett sportcentrum.

Sedan dess har en del vatten runnit under broarna, bland annat har ett förslag på vad som ska som ska rymmas i hallen presenterats av ansvariga tjänstemän på kommunen.

På gårdagens fullmäktige, som var förlagt till Betaniakyrkan i Åbytorp, fortsatte debatten om hur det nedlagda badhuset ska användas.

– Jag hävdar fortfarande att vår motion inte är besvarad. Att simhallen ska ställas om för gymnastik är vi överens om. Men i övrigt finns ingen utredning gjord, hävdade Mats Hellgren.

Moderaterna ville ha klarare belyst hur övriga ytor i hallen bäst ska användas av föreningslivet och hur utemiljöerna ska anpassas. Framför allt vill moderaterna ha mer utrett hur bowlingen ska utformas, liksom driften av cafeterian.

Björn Eriksson (S) pekade tålmodigt på den långa vägen som frågorna om Kumlahallens framtid har gått, från föreningsmöten till ansvarig nämnd och på uppdrag som tjänstemännen har fått.

– Det är märkligt om Mats varken hört eller sett något av allt detta, menade Björn Eriksson.

Margareta Engman (M) påpekade att flera föreningar har framfört oro över inriktningen som tagits om att utforma en bowlinghall med alkoholservering.

– Det är 27 miljoner i skattepengar det handlar om. Vi vill att det ska komma unga till del på ett bra sätt.

Förslaget som har presenterats för bowlingen gör det möjligt att hålla Kumlahallen öppen och bemannad, något som framförts som ett stort önskemål, menade Björn Eriksson.

– När det gäller alkoholservering i bowlinghallen är det upp till entreprenören, sade han.

Per Holm (KD) ansåg dock att politikerna i Kumla skulle ha mod att besluta att Kumlahallen ska vara alkoholfri.

Annica Moberg (S) ifrågasatte att oppositionen börjar driva detaljfrågor runt Kumlahallen i det här sena läget. Hon menade att det har funnits alla möjligheter att be om underlag när procenssen pågått.

– Det är konstigt att ett oppositionsråd driver frågor om Kumlahallen nu. Vi håller ju på och ska sätta igång arbetet nu, ska vi då börja om igen? frågade hon sig.

Då blev Mats Hellgren arg.

– Jag vill inte höra något snack om fem i tolv. Vi lade motionen för ett år sedan. Och vi drivit de här frågorna i flera års tid, sade han.

Majoriteten ställde sig bakom ett yttrande där det framgår hur budget och plan för Kumlahallen ser ut. Förslaget i motionen om gymnastikhall beslutades vara besvarad och övriga yrkanden i motionen avslogs.

Jag vill inte höra något snack om fem i tolv. Vi lade motionen för ett år sedan. Mats Hellgren (M)

Mer läsning

Annons