Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundratals visade stöd för utvisad familj

Ett hundratal människor samlades på Kumla torg på fredagskvällen för att visa sitt stöd för familjen som hotas av utvisning.

Annons

Solen skiner över hustaken så femåriga Marisol måste kisa med ögon när hon jagar brunnslock på ena sidan av Kumla torg.

Hon är ovetande om att just hon är huvudpersonen i den manifestation som pågår några meter bort och som lockat ett hundratal människor till torget. Marisol har fått en ny tröja i dag. En rosa, precis som hårspännet.

Till sist kommer hennes pappa och hämtar henne och en smula fundersam sitter hon sedan i pappas famn medan den ena tanten efter den andra farbrorn pratar inför folkmassan. Av någon anledning envisas de med att säga hennes namn hela tiden.

Mira Bogren, en vän till familjen, står och packar upp saker ur en kartong.

– Det ger mig hopp, att så många ställer upp. Vi har blivit sponsrade med tröjor, affischer och fika, berättar hon.

På t-shirtarna står ”Stoppa utvisningen” eller ”Utvisa inte mig” som det står på tröjorna som de tre familjemedlemmarna bär.

NA har tidigare berättat om att familjen, Fadi Jabour, Katia Dawod och dottern Marisol, hotas med utvisning efter att deras ärende gått till Migrationsöverdomstolen. Domen som kom strax före påsk menar att familjen inte har rätt att stanna i Sverige och därför utvisas de till Libanon.

Fadi Jabour driver en egen frisörsalong i Kumla och familjen har bott i landet i åtta år, sedan innan Marisol föddes.

Under manifestationen kunde deltagarna lämna handavtryck på en lång banderoll för att visa sitt stöd.

– Det är sjukt viktigt att komma hit. Han jobbar och sliter, ändå utvisas han, säger Jessica Hallberg, en av besökarna.

Representanter från kommunstyrelsens alla partier var också på plats.

– Hade Fadi varit anställd hade han gått under en annan kategori och antagligen fått stanna. Det här måste vara en feltolkning, säger Mats Hellgren (M) till NA.

– Jag hoppas att manifestationen kan ge familjen kraft. Detta är en sorg för dem. Och jag hoppas vi sänder en signal till myndigheter att folk och politiker tycker att det är något tokigt i detta, säger Katarina Hansson (S).

Nu kan familjen inte annat än vänta och hoppas att det på något sätt går att tolka om domen.

– Jag hoppas att manifestationen kan leda till att de ändrar domen. Att de ser att det är mycket folk som stöttar oss, säger Fadi Jabour som var rörd över deltagandet på torget.

– Jag är stolt över Kumla, säger han.

De vuxna har slutat prata och Marisol kan återvända till sina vänner. Leken går vidare och nu har solen försvunnit bakom hustaken så man behöver inte kisa längre.

Mer läsning

Annons