Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idrottsdagar vid Kumlaby sportfält

För första gången i Kumla arrangeras vid månadsskiftet idrottsdagar, där kommunen i samarbete med Örebro läns idrottsförbund ska stimulera barn och ungdomar till mer idrott och rörelse. 23 idrotter ingår.

Annons

Satsningen, som är en del i Idrottslyftet, arrangeras vid sportfälten bakom Kumlaby skola. Den sista augusti är det årskurs 3-5 som ska få prova på en rad olika idrotter, och dagen därpå sker samma sak för årskurs 6-9.

Syftet med idrottsdagarna, som förra året arrangerades i Askersund, är att stimulera till mer idrott och rörelse för barn och ungdomar och att skapa ökad samverkan mellan föreningar och skolor.

23 olika idrotter presenteras av totalt 27 föreningar, däribland golf, speedway, fotboll, tennis och bågskytte. Under dagarna kommer ledare från de olika idrottsföreningarna i Kumla att finnas på plats, så att deltagarna kan knyta kontakt med dem.

Eftersom Kumlaby skola håller på att byggas om måste alla idrotter, även de som normalt sker inomhus, nu arrangeras utomhus. Vid dåligt väder kommer uppsatta tält att kunna nyttjas.

Mer läsning

Annons