Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga löften om flytt av Hemtjänstens hus

Några löften om en snabb flytt av Hemtjänstens hus gav inte kommunstyrelsens ordförande Lennart Eriksson, (S).– Mitt syfte med mötet var att lyssna av och se vad som kan göras för att det ska fungera bättre, säger han.

Annons

Fackförbundet Kommunal hade kallat till möte i torsdags där personalen inom hemtjänsten fick möjlighet att ställa frågor till kommunstyrelsens ordförande.

Lennart Eriksson säger att han fick tillfälle att berätta om hur den kommunala beslutsgången ser ut. I det här fallet har kommunstyrelsen, och därmed Lennart Eriksson, inte fattat beslutet utan det har legat på socialnämnden.

Enligt de uppgifter Eriksson fått, och som han redovisade, så har beslutet om flytten förankrats i förväg i samrådsgrupper. Men slutresultatet är trots allt inte omtyckt av de som berörs av flytten.

– Man är missnöjd och nu får vi försöka göra förbättringar efter hand, säger Eriksson.

Att lova någon omedelbar omlokalisering av Hemtjänstens hus var dock inte aktuellt.

–  På sikt kan de här lokalerna behövas för någon sorts vårdboende igen, men jag kan inte lova att det händer något fort, så ärlig måste jag vara, säger han.

Det som kom upp i diskussionerna på mötet var frågan om nycklar. Som det är nu kan personal behöva ta sig till Klockarbacken, där nyckelskåpet finns, för att hämta nycklar till personer de får larm ifrån. Det tar lång tid och upplevs av personalen som stressande. Lennart Eriksson menar att det finns andra tekniska lösningar som skulle kunna råda bot på det problemet. Det kostar pengar att köpa in, men kan ge en rationellare hantering och därmed bättre arbetsmiljö.

Den snöiga vintern har gjort det svårt för personalen att ta sig fram med sina cyklar.

– Det finns diskussioner om att låta mjuka linjen starta i Kumlaby vid kvart över sju på morgonen. Då skulle det vara möjligt att ta bussen in mot centrum dagar när det är svårt väglag, säger Lennart Eriksson.

Andra lärdomar man kan dra av flytten är enligt Lennart Eriksson också att det behövs bättre samordning så att saker inte faller mellan stolarna.

I fallet med Hemtjänstens hus har en hel del lösts efter hand, som p-platser för de anställda och motorvärmare för tjänstebilarna. Vissa saker väntar fortfarande på en lösning.

Mer läsning

Annons