Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen flytt av Paviljongen

Paviljongen blir kvar i befintliga lokaler och parboende möjliggörs på hela äldreboendet. Det är ett några av nyheterna, då Kungsgården organiseras om.

Annons

Reaktionerna blev kraftiga tidigare under året då det kom förslag på att Paviljongen, korttidsboendet för personer med demens, skulle flyttas till Storstugan. Nu har ansvariga för verksamheten tänkt om och Paviljongen blir kvar i nuvarande lokaler.

Ett samarbete kommer ske med Berglängan, avdelningen mitt emot Paviljongen och som nu görs om till demensboende. Utökningen av platser görs för att möta upp det ökade behovet.

Parboende har tidigare enbart funnits på Berglängan. Nu kommer det bli möjligt att bo tillsammans på hela Kungsgården.

En annan sak som förändras med den nya organisationen är Kungsgruppens arbete, där 15 undersköterskor ingår.

Mindre personalgrupperTidigare har undersköterskorna cirkulerat mellan Paviljongen, demensdagvården och hemtjänsten vilket gjort att den boende mötts av onödigt många olika personer.

Nu särskiljs de tre olika enheterna, vilket gör att personalgrupperna blir mindre. Hemtjänstgruppen kommer bestå av nio anställda. På demensdagvården kommer fyra undersköterskor att finnas, som följer de äldre både hemma och på dagvården.

Tanken är att kvalitén på vården därmed ska höjas.

– Till exempel kan det handla om att saker man gör på dagvården kan tas med in i hemmet för att se vad personen behöver öva på för att kunna bli mer självständig, säger Annsofi Pierre, som är enhetschef på Kungsgården.

Bemötandet viktigt– Kontinuiteten blev för dålig med en stor arbetsgrupp med roterande personal. Då alla våra boende har en demenssjukdom, är det extra viktigt med rätt bemötande.

Hon nämner i sammanhanget också Kumlas demensteam, där en sjuksköterska och en arbetsterapeut ingår.

– Det är ganska unikt för Kumla att ha dessa personer inriktade mot just demenssjuka. De har funnit i flera år nu och jag ser det som en stor styrka som vi ska vara stolta över.

Mer läsning

Annons