Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen försommar, men baden öppnar ändå

I dag Kumla. I morgon Fjugesta. Det gäller öppningen av utebaden på de båda orterna.

Annons
Badstart. I morgon öppnar Sannabadet i Fjugesta. Vid premiären 2013 var ”Bläckfisken” från Alléhallens bad på besök. Så blir det även i år. Arkivfoto: Göran Kempe

Någon försommarvärme att tala om är det inte. Men så här års ”ska” utebaden öppna även om det kan kännas lite kallt i utebassängerna.

– Kalla nätter kyler av vattnet, men vi värmer på så mycket vi kan, säger Håkan Hultberg, chef för fritidsavdelningen i Kumla.

Situationen är likartad vid Sannabadet. Men det väntar varmare tider, även om väderprognosen de närmaste dagarna ser mulen ut. Och då kommer badgästerna.

– Trenden är att Sannabadet blir mer och mer populärt och drar fler folk även utanför kommunen.

Till det bidrar inte minst samarbetet med Alléhallens bad i Hallsberg. Förra årets ovanligt soliga sommar gör att Håkan räknar 2014 som ett av bästa åren sedan han började driva Sannabadet.

Förra året hade Djupadalsbadet 180 000 besökare i gymmet, inne- och utebadet. Det är knappt 20 000 fler än premiäråret 2013.

– Det är en bra siffra, som vi försöker slå i år, säger Håkan Hultberg.

Intäkterna från bad- och gymgäster förra året låg på 11 miljoner kronor. Det täcker en tredjedel av de faktiska kostnaderna, som uppgår till 36 miljoner kronor per år.

– Den stora kostnaden är internhyra till kommunfastigheter konstaterar Håkan Hultberg.

Gäster. Humlan från Kumla hälsade 180 000 besökare välkomna till Djupadalsbadet under 2014. Det var en ökning med knappt 20 000 besökare jämfört med 2013. Arkivfoto: Jan Wijk

Mer läsning

Annons