Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insnöad busskur rena dödsfällan

Stig Ljunglöf höll på att halka under bussen när han klev av vid busskuren i Sannahed.

Annons
Det är inte lätt att vara bussresenär i Sannahed tycker Bengt Öhrn och Stig Ljunglöf, som hoppas på bättre snöröjning kring busskuren. Bild: JAN WIJK

Att det är svårt med snöröjningen när det är oväder är inget att säga om. Stig Ljunglöf och Bengt Öhrn i Sannahed tycker dock att snöröjningen har varit bristfällig vid busskuren i Sannahed länge.

Fram till för några dagar sedan var det alldeles omöjligt att ta sig in i busskuren för den som hade rullator. En hög snövall hade plogats upp framför den vackra kuren. – Och det är många gamla som bor här som behöver busskuren, säger Stig Ljunglöf.

Själv höll han på att råka illa ut för en tid sedan.

– När jag klev av bussen här var det så halt att jag föll och höll på att hamna under bussen, berättar Stig.

Hjälpande hand

En hjälpande hand från Bengt Öhrn som var med vid tillfället gjorde dock att olyckan undveks.

Stig har ringt till kommunen och till länstrafiken för att få röjt. – Men det verkar som att ingen tar ansvar. När jag ringde till länstrafiken sa de att det var kommunens ansvar och kommun hänvisade till Vägverket. Vem ska man tro på?

Nu är i alla fall den höga snövallen framför kuren borta, men Bengt och Stig hoppas att snömängderna kring busskuren och längs vägen försvinner så att det blir lättare och säkrare för den med rollator eller barnvagn att ta sig till bussen.

Annons