Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag gillar att synas på bild"

Hon är bara 16 år och bor i Kumla och går på Risbergska i Örebro. Hon vet vad hon vill göra i framtiden och försöker just nu att nå sitt mål att bli Sveriges nya supermodell i "Modelljakten".

Annons

Amanda Karlsson, 16 år, drömmer om ett liv som modell och drömmen kan bli verklighet på söndag om hon lyckas gå hela vägen i "Modelljakten", ett program som hade premiär förra veckan i kanal 5. Det har varit stort intresse för tävlingen. Igår visades avsnittet då modellen och bloggerskan Kenza och trendbloggaren Andreas Wijk var på castingturné i Örebro. Amanda från Kumla utsågs då till vinnare och är nu en av 13 som tävlar om att bli Sveriges nya supermodell.

– Det var jättekul men jag blev chockad, säger Amanda.

Peppar sig självUnder den här veckan är hon i Stockholm tillsammans med de andra deltagarna från övriga landet. De jobbar tolv timmar om dagen och ska gå igenom olika delmoment. Det gäller att gå vidare för att ta sig till finalen.

– Jag är nervös men försöker sansa mig lite. Jag peppar mig själv, tränar mycket, försöker ta det lugnt och vila mig.

Amanda verkar trivas i Stockholm. Stämningen är bra, alla är trevliga och de har kul tillsammans.

Vad tror du om dina chanser?– Jag vågar inte hoppas för mycket. Det finns många bra tjejer här, säger Amanda.

Hon är ingen nybörjare när det gäller att vara modell. Hon har varit på modellagenturer och låtit sig fotograferas ifall att någon är intresserad av att använda henne för framtida jobb. Att hon vill bli modell är det ingen tvekan om.

– Jag tycker det är kul att synas på bild och jag vill lyckas. Min förebild är Miranda Kerr. Hon har lyckats bra, har inga ätstörningar och hon är söt.

Priset är ett modellkontraktOm Amanda vinner ”Modelljakten” får hon ett modellkontrakt och har även möjlighet att representera Sverige i en stor modelltävling i Shanghai.

Finalen av "Modelljakten" kommer att visas i tv i mitten av december.

Mer läsning

Annons