Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

JN-gymnasiet startar samhällsprogram till hösten

Samhällsprogrammet kommer att starta på John Norlandergymnasiet till hösten. Det beslutade en enig gymnasienämnd i går.

Annons

Trots att det bara är sex personer som har sökt till samhällsprogrammet i första hand menar nämndens ordförande Stefan Svensson (S) att programmet behövs, då ett studieförberedande program påverkar hela skolan.

– Det är viktigt med en hög kompetens, det ska vara lätt att söka vidare till högskolan efter gymnasiet. Har du gått till exempel bygg ska du ha haft möjlighet att läsa de kurser som behövs för att direkt söka vidare till byggnadsingenjör.

@NA Fråga:Går det att ha undervisning med bara sex elever?

– Är man flexibel i en organisation så går det. Om tjänstemännen säger att det går att göra en kvalitativ utbildning så får vi lita på det, säger Stefan Svensson.

Han poängterar att ut-över de sex eleverna kan det även finnas elever som har sökt programmet som andrahandsval.

Komvux kan förstärka

Gymnasiechefen Rolf Östman ser en fördel i en liten grupp då läraren har mer tid för varje elev, men även en nackdel i att det är svårare att hitta olika gruppkonstellationer.

– Därför kan det bli aktuellt att även komvuxelever ingår i gruppen. Så har det varit för de som går ut trean nu och det har vi goda er-farenheter av.

Enligt Rolf Östman kommer många kurser att läsas tillsammans med elever från andra program.

Politikerna eniga

Oppositionens gruppledare Per Holm (KD) är nöjd med beslutet att behålla samhällsprogrammet. Han hoppas att gymnasiet i framtiden kan ha ett större upptagningsområde, så att fler elever söker till programmet.

Jenny Tegnér

019-15 54 17

[email protected]

Mer läsning

Annons