Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karin Berglund tog över leksaksaffären

Karin Berglund har sedan sju år tillbaka jobbat på leksaksbutiken Lekia och nu driver hon verksamheten i Kumla.

Annons
Lyckönskningsblommor. Butiksdisken pryds fortfarande av de blommor Karin Berglund fick när hon tog över som ny ägare till Lekiabutiken i Kumla i fredags. Bild: JAN WIJK

I butiken välkomnas man av fina blommor på disken och ett dörrlarm som ständigt plingar i repris om och om igen. En glad Karin står och sorterar leksakförpackningar i olika högar.

Blommorna är sända som välkomstgåvor till den nya butiksägaren. Att ersätta det trasiga dörrlarmet blir en av hennes första investeringar och det är väl snarare placeringen av denna som orsakat skadan än kvaliteten.

Hänger lös

– Barnen brukar vilja springa emellan väggen och de stora larmstolparna så den har lossnat då, säger hon och pekar på en liten låda som sitter fast mot väggen och som hänger löst.

Karin har tidigare jobbat på Ericsson, men blivit uppsagd. En kort tid efteråt fick dottern en förfrågan av en bekant som då drev Lekia i Hallsberg. Frågan var ifall hennes mamma ville börja jobba på Lekia i Kumla. Karin tackade ja.

– Det här kom som en otrolig möjlighet, och jag frågade henne om hon inte drev med oss båda, berättar Karin. Det här hade visat sig vara ett väldigt givande jobb.

Sju år senare bestämde sig företagschefen för att sälja butikerna i Hallsberg och Kumla, och då slog Karin till och köpte butiken i Kumla. Så sedan den 1 april i år har hon varit butiksägare.

Roligt jobb

– Jag tycker att det är ett så roligt jobb och jag tänkte att Kumla måste ha en leksaksaffär, säger Karin.

Flera butiker än Lekia har öppnat eller ska öppna i Kumla. Eminem’s syateljé, där de gör fest- och bröllopsklänningar, samt utför ändringsskrädderi. Green toner, har samma ägare som Eminem, och där kan man få sina bläck-, laser- och färgpatroner påfyllda. Önskabutiken har bytt namn till Brahem men ligger kvar på samma ställe. Kumla får också ett apotek till. Doc Morris Apotek heter det.

Mer läsning

Annons