Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konst på hög-loppet får efterföljare

Den 18 augusti arrangeras ett nytt motionslopp på och runt Kvarntorpshögen. Därmed har Konst på hög-loppet fått en efterträdare.

Annons
Nytt lopp på högen. Kvarntorpshögen har varit scen för terränglopp tidigare. Här springer kenyanen Josef Kibet Lelei mot segern i en av upplagorna av Konst på hög-loppet.

Det nya loppet ska vara 10 kilometer långt och det ingår i en nystartad serie med åtta motionslopp utspridda från Göteborg i söder till Sundsvall i norr. Samlingsnamnet är ”The Run” och en final arrangeras i Stockholm i september.

Samtliga lopp kommer att springas i terräng där det finns en stor backe. Banan vid Kvarntorps-högen kommer bli fem kilometer lång och ska löpas två varv.

Okej från polisen– Vi har fått sanktion från friidrottsförbundet att arrangera loppet och nyligen fick vi också okej från polisen, säger Alexander Milles, som är en av arran-görerna bakom The Run.

Tävlingarna inom serien kommer att vara öppna för alla som gillar terränglöpning.

– Man kommer inte att behöva skita ner sig som när man springer Tjurruset, det mesta av loppet går på större eller mindre stigar. Men lite obanad terräng blir det nog också, säger Alexander Milles.

Ny förening arrangerarBakom The Run står ett gäng kompisar som har det gemensamt att de tävlat i antingen löpning, orientering eller längdskidåkning.

– Loppen har vi placerat där vi känner folk. Just vid Kvarntorpshögen kommer vi att ha hjälp av OK Tisaren. Men det är en nystartad förening, Club Run Närke, som kommer att stå som arrangör, säger Alexander Milles.

Under förra decenniet arran-gerades Konst på hög-loppet vid ett antal tillfällen just vid Kvarntorpshögen. Det loppet mätte dock endast fyra kilometer.

Mer läsning

Annons