Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Korpskyttet en familjeträff

Som vanligt blev den årliga skytteträffen Korpskyttet en ren familjeaffär för släkten Danielsson.

Annons
Familjeuppgörelse. Johan Danielsson tar sikte mot årets Korpskytte, som även i år blev en familjeaffär för släktens fyra lag. Med sina 179 poäng hade han ett upp till Jari Kurttio som vann mästerskapet på 200 meter.

Vid årets drabbning var familjelagen decimerade från fem till fyra och därmed fått ökad konkurrens från familjerna Nielsens och Pekkalas lag.

– Det har nästan blivit ett inträdeskrav i familjen att man deltar i korpskyttet, säger ”överhuvudet” Jan Danielsson med ett skratt.

Skytteintresset hos familjen Danielsson går inte att härleda till ett intresse för jakt, utan har förävts av Jans pappa Leon som var VM-skytt på sin tid.

Själva tävlingen för de nio tremannalagen avgjordes på 200 och 300 meter. Under fem minuter skulle skyttarna hinna avfyra tio skott vardera.

Förutom de sex lagen från familjerna Danielsson, Nielsen och Pekkala ställde två före-ningslag upp samt ett företagslag från Procordia.

När det gäller lag Nielsen är Jens en av Korpskyttets veteraner med över 40 år på nac-ken. Med den tävlingsrutinen är valet av Jens Nielsen som tävlingsledare ett enkelt val.

Först ut från familjen Danielsson var Jans son Johan. Efter en fin inskjutning med flera tior smög en viss tidspress på.

– Jag kände en viss tidspress i början på skjutningen, men känslan är att de fem sista skotten var bra, säger Johan Danielsson efter avslutad skjutning.

Efter lite skjutprat med lillsyrran Anneli var det hennes tur att äntra 200-metersvallen.

– Det här andra året, så det ska nog gå bra, förklarade hon avspänt.

Syskonen Anneli och Johan Danielsson är ett bevis på att familjen Danielssons dominans i Korpskyttet kommer att bestå i många år framöver.

Mer läsning

Annons