Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kumla och Curth laddar för lopp

Nästa lördag smäller startskottet för 20:e upplagan av Kumla stadslopp.

Annons
Lugnet före stormen. Om knappt två veckor hoppas Curth Modin att gågatan vid torget ska vara fylld med löpare som laddar för spurten mot Kumlasjön i den 20:e upplagan av Kumla stadslopp.

Då kan det också vara sista chansen att springa eller gå bansträckningen som blivit en tradition sedan 20 år tillbaka.

– Vi har funderat på att lägga om banan lite grann, men ännu är inget bestämt, säger Curth Modin i arran-gerande Kumla skidförening.

Men först ska årets jubileumslopp klaras av. Modin hoppas att kunna upprepa fjolårets deltagarsiffror, då 200 deltog i stadsloppet och knatteloppet lockade 250 löpare.

Start och mål sker vid Kumlasjön och sista anmälan till loppet är den 12 april. Det gör man direkt till Kumla skidförening eller till Olympiasport i Örebro och Kumla. Men om man skulle missa det är loppet inte kört. Det går även att efteranmäla sig på plats vid Kumlasjön fram till en timme före start.

Brist på funktionärer

Men för stunden är det inte det som bekymrar arrangören. I skrivande stund saknas en hel del funktionärer. Det är starter, förvarnare, målgångskontrollanter, nummerlappsutdelare och flaggvakter.

– Det är inget jag oroar mig över. Det är som med anmälningarna, de brukar strömma till i sista sekunden. säger Curth Modin.

Han hoppas på fina startfält då det glunkats om deltagande av löpare från Karlstadsklubben IF Göta. Curth hoppas också att åter få se arrangörsklubbens stjärna Mathias Lidson efter några sabbatsår från löparbanorna.

På mållinjen väntar konstverk av Olle Medin på segrarna i damernas och herrarnas millopp. Motionärerna får avverka halva den distansen och i ungdomsklasserna är det 2,5 kilometer som gäller. I knatteklassen är det 500 meter som gäller.

Mer läsning

Annons