Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lång väg kvar till ridanläggning

Det är snart fem år sedan Kumla kommun började planera för en ny ridanläggning intill Ericssons fabrik i Sörby. Men fortfarande är ett första spadtag för en anläggning långt borta.

Annons
Katrin Aldenfalk, ny ordförande i Kumla Ridklubb

Nästa år går avtalet med Åsa Hellström på Sickelsta Ryttarcenter ut. Vad som händer då är oklart. Åsa Hellström har inte fått någon förfrågan om att förlänga avtalet och har därför inte heller tagit ställning i frågan.

Vid Kumla Ridklubb är man bekymrade inför framtiden, eftersom ingen föryngring hos de ridande sker utan ridskola.

– Skaffa egen häst är ju oftast inget man gör på en gång, utan först efter att man har lärt sig rida på en ridskola, säger Katrin Aldenfalk, nyvald ordförande för Kumla Ridklubb.

Kumla Fastighets AB har av politikerna fått i uppdrag att bygga och bli hyresvärd för den tänkta ridanläggningen. De menar att det först och främst behövs en entreprenör.

– Det är det grundläggande, säger Thage Arvidsson, vd för kommunala Kumla Fastighets AB, som medger att letandet efter en entreprenör inte har varit superaktiva.

Inte heller på politikersidan verkar ridskolefrågan ha haft någon hög prioritet efter det att avtalet med Sickelsta skrevs.

Lennart Eriksson (S), kommunstyrelsens ordförande, har ni bara slagit er till ro och låtit saken bero?– Nej, det tycker jag inte. Men det är klart, så länge vi har avtalet med Sickelsta så har andra frågor tagit över, säger Lennart Eriksson som även han är intresserad av att en entreprenör ska hittas.

– Det är inte realistiskt att tro att vi skulle kunna driva en ridskola kommunalt, därför har vi gett Thage Arvidsson i uppdrag att hitta en entreprenör, säger Lennart Eriksson.

Läs hela artikeln i måndagens NA.

Mer läsning

Annons