Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många lockades till Kumladagen

Nu är det återigen bevisat: Kumlaborna lider inte av torgskräck. Under lördagen var det fullt i alla hörn och kanter av torget under Kumladagen.

Annons

Kanske kan man se det som höstkickoff för hela orten. Hur som helst så var ”alla” på plats på torget. Och arrangörerna hade sett till att det fanns något för de flesta smaker. Det kunde gälla rent faktiskt: För den som var hundrig eller sugen fanns det allt från grillade majskolvar, kravmärkta bananer, cupcakes eller det ordinarie restaurangutbudet runt torget att hugga in på.

Även det övriga utbudet var varierat. På scenerna var det körsång och annan musik under från tio och en bit in på eftermiddagen.

Extra svettigt i sensommarvärmen blev det för fotbollsspelarna som spelade på sandunderlag.

 Vi har tio anmälda lag med gruppspel nu under dagen och finalspel till kvällen, berättade Ove lindqvist från arrangörsklubben Yxhults IK.

Fler andra föreningar var också i farten. Kumladagen blev ett tillfälle för Kumlas föreningar och studieförbund att ragga folk. Det kunde gälla alltifrån att pröva på bordtennis, bridge, oljemålning eller anmäla sig till en kurs om kristen tro.

Stort intresse väckte det också när Claudio Vargas från Medborgarskolen tog med sig sin ”studiecirkel” ut på torget. Till dansant musik visade han och knappt tio kvinnor i olika åldrar hur Zumba går till. Att det blir nyanmälningar till kursen är högst troligt, med tanke på de intresserade blickarna från åskådarna.

Andra tog det lite lugnare. Närmare stadshuset höll konstnärerna som medverkade i Konst på torg till. En av dem var Dorrit Jonsson som varit med varenda gång Konst på torg har arrangerats.

– Det som är roligt är framförallt att träffa folk, sedan är det ju roligt att få visa det man gör. Det finns inte så många sådana tillfällen, sade Dorrit.

I bästa fall fick konstnärerna sälja en och annan tavla.

– Det kan bli bra. Då får man in lite pengar till mer målarmaterial.

Mer kultur fanns det runt hörnet. Där var det bokloppis. Bland fyndarna fanns Klara carne som hittade några Bamsetidningar hos Åke Borg.Vi har fyndat. Det här är ett jättebra sätt att köpa böcker, tyckte Klaras farmor Carina Karlsson.

Kumladagen fortsätter under söndagen med gudstjänst på torget kl 11 och stadslopp för barn kl 12.

Mer läsning

Annons