Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maria Miesenberger klar för Konst på hög

Ett nytt konstverk är klart för 2015 års Konst på hög. Det blir en skulptur av Maria Miesenberger.

Annons
Skulptur. Maria Miesenberger finns sedan maj i år representerad i Kumla genom hennes skulptur ”Ögonblick i rörelse” på taket på Sjöparkens Växthus.  Foto: Veronica Svensson

Kvarntorp. Det kan kännas avlägset med sommar och konst på Kvarntorpshögen, men redan nu planeras det för fullt för nästa års utställning. En skulptur av konstnären Maria Miesenberger är nytt tillskott.

– Det kommer bli ett verk anpassad för området, en klättrande människa, säger Anders Fasth, konstnärlig ledare för Konst på hög.

Maria Miesenberger är en internationellt uppmärksammad konstnär född 1965. Hon har sin bas i Stockholm och arbetar främst med foto och skulptur. Miesenberger finns redan i dag representerad i Kumla. I Sjöparken, på taket på Växthuset, sitter en av hennes skulpturer.

– Konstverket blir i aluminium, i ett blankt material, så det kommer att kasta ljus på ett skönt sätt. Placeringen är inte riktigt klar, men troligtvis kommer den att klättra i en av de befintliga liftstolparna i slalombacken. Då integreras konsten i anläggningen, förklarar Anders Fasth, som är övertygad om att det kommer att bli ett spännande år för Konst på hög.

– Anstalten i Kumla fyller 50 år nästa år, och det kan vara så att detta kommer uppmärksammas på något sätt på Konst på hög. Det är under process, så hur kan jag inte säga, säger Anders hemlighetsfullt.

Syns. Nytt inom Konst på hög är också att konstverket ”Johansson” nu lyses upp med led-belysning. Foto: Veronica Svensson
Nytt konstverk. Maria Miesenberger är en framgångsrik konstnär bland annat inom fotografi och skulptur. Till sommaren kommer en av hennes skulpturer att ställas ut på Konst på hög.

Mer läsning

Annons