Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maskerade mannen anhållen

(UPPDATERAD 13.30) Den maskerade mannen skadades kritiskt efter att misshandlat två andra. Han förhördes på sjukhuset i dag och är nu anhållen, misstänkt för grov misshandel.

Annons

Enligt polisen ska den maskerade mannen haft ett vapenliknande föremål och någon typ av järnrör när han bröt sig in till två syskon natten till i dag och misshandlade dem. De två, en man och en kvinna, försvarade sig, och i samband med det skadades mannen så att han fick föras till intensivvårdsavdelningen på USÖ.

Mannen förhördes i sjuksängen under förmiddagen, och anhölls klockan 11.04.

– Han är misstänkt för grov misshandel, säger Jan Materne, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Försvarade sigMannen, som är i 40-års åldern, är även misstänkt för grovt hemfridsbrott och grovt olaga hot. Han kommer nu att ha ständig polisbevakning på sjukhuset.

– De två i huset lyckades försvara sig, övermanna den maskerade mannen och hålla fast honom tills polisen kom. Det är uppenbart att de två i huset har haft rätt att försvara sig enligt rätten till nödvärn, säger polisens kommunikationshef Mats Nylén.

Kritiskt tillstånd

Det var i samband med att de två övermannade och höll fast inkräktaren som han ska ha segnat ner. Han fördes till USÖ med kritiskt hälsotillstånd. Om mannen fått skador av nödvärnsingripandet eller om det var relaterat till eventuell drogpåverkan är för tidigt att uttala sig om, menar polisen.

– Man har långtgående rättigheter om man blir angripen så här. Men det är upp till polis, åklagare och domstol att avgöra hur långt den rätten sträcker sig, säger Mats Nylén.

Mannen och kvinnan fick skador av misshandeln och fick också uppsöka sjukhus. Kvinnan ska ha haft huvudskador. Men ingen blev inlagd.

KontaktbarDen misstänkte kunde på torsdagen inte förhöras av polisen.

– Han var kontaktbar, men inte tillräckligt för att läkaren skulle tycka att det var lämpligt att vi förhörde honom. Det får vänta till i morgon, sa Kenneth Johannesson, vakthavande befäl vid Örebropolisen, på torsdagskvällen.

Förhör ska hållasPå fredagsförmiddagen hade läkarna efter ronden konstaterat att förhör med mannen kunde hållas under dagen.

– Utredare är på väg till sjukhuset, säger Jan Matérne, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Mer läsning

Annons