Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med is (och lite nervositet) i magen

Under veckan har drygt hundra ishockeyintresserade barn och ungdomar legat i hårdträning på Kumla hockeys sommarskola. Värmen utomhus byttes mot isande kyla inne i Moab-hallen.

Annons
Förberedelser. Alla skydd måste hamna rätt. David Harrysson, Hampus Rönning och Calle Forsberg ser fram emot att få börja med hockeyträningen igen och tycker att sommarhockeyskolan är en bra smygstart på säsongen.

En del har varit med förr, tio år i rad till och med, medan andra är helt nya. Den allra första dagen på sommarhockeyskolan innehåller både spänning och en del funderingar på vad som kommer att hända under den kommande veckan. Anders Bouck, 6 år, vet inte riktigt vad han ska vänta sig när han sitter i omklädningsrummet med sina lagkompisar. Mamma Åsa hjälper till att snöra skridskorna medan Anders berättar att han bott i Kanada och att det var där han började spela hockey.

–Jag tycker om att skjuta hårt och att passa. Det är roligast.

Och Anders har tur. Det är just skott och passningsspel som står på schemat, i alla fall enligt David Harrysson, Hampus Rönning och Calle Forsberg.

–Sedan ska vi öva på översteg också, berättar Hampus som erkänner att träningspassen inte är det roligaste han vet.

– Det bästa är att spela match och göra mål.

Killarna tar på sig de sista skydden och stapplar iväg mot isen.

På baksidan av hallen är det konditions- och koordinationsträning för de lite äldre spelarna. Juniorerna Oscar Bergström och Markus Fernström hjälper tränarna med övningar till de yngre deltagarna. De kan sommarskolan och dess aktiviteter utan och innan eftersom de själva deltagit sedan de var små.

Årets sommarskola lockade drygt 100 deltagare, de allra flesta från den egna klubben, men en del från andra klubbar i distriktet. Fyra olika grupper med spelare har under veckan varvat teori med praktik - både på och av isen. Skolan leds av till största del av klubbens egna tränare och funktionärer, men även SISU idrottsutbildarna har hyrts in för att hålla i föreläsningar. Deltagarna på sommarskolan är mellan 6 och 16 år.

Att öva på tekniken är viktigt. Baklängesåkning var ett av momenten som stod på schemat den första dagen.
Första gången. Sexåriga Anders Bouck får hjälp av mamma Åsa att snöra på sig skridskorna inför det första träningspasset på sommarhockeyskolan.
Oskar Samuelsson och klubbkompisen Gustav Meriloo hjälps åt i en parövning på fysträningspasset.
På lördagen avslutades hockeyskolan med en prisutdelning. Bland annat lottades en gratis hockeyskola till nästa år ut. Lycklig vinnare blev Liam Fritzell som fick ta emot priset av a-lagspelaren Andreas Jensen. Sommarhockeygeneralerna Helena Sikh och Nettan Hallblom assisterade.

Mer läsning

Annons