Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer fokus på Hardemos företag

Nu riktas ljuset på företagarna i Hardemo. Bygdens utvecklingsgrupp har tagit initiativ till att försöka bilda en lokal företagarförening. Det finns också planer på att arrangera en särskild Hardemodag där företagen får visa upp sig.

Annons

Förskolan, skolan och en utbyggnad av bredband är frågor som utvecklingsgruppen i Hardemo jobbar med sedan tidigare. Nu är tanken att bygdens näringsliv ska lyftas fram. En förteckning över företagen som finns i Hardemo ska göras och när den är klar är tanken att en förening ska bildas. Den ska fungera som en sorts underavdelning till den företagsförening som redan finns för hela kommunen.

I onsdags var det öppet möte i bygdegården. En av de som var med är Centerpolitikern Per-Arne Mårstad, medlem i utvecklingsgruppen. Mårstad menar att det finns många företagare i bygden, men att det är få som faktiskt känner till dem:

– Det är ganska mycket nya människor i Hardemo. Många känner inte till vad grannarna håller på med och att de faktiskt är företagare, säger Per-Arne Mårstad.

Att en ny förteckning ska göras hänger också ihop med att företagen i södra Hardemo inte finns med i den sammanställning som Skatteverket ansvarar för. Den är baserad på postnummer och då inkluderas inte adresserna i södra Hardemo, eftersom den delen av bygden intill den snirkliga kommungränsen räknas till Östansjö och Hallsberg.

Läs mer i söndagens NA.

Mer läsning

Annons