Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer pengar föreslås till Kumlas skolor

Drygt 3 miljoner mer till Kumlas barn- och utbildningsnämnd. Det förslaget lägger kommunstyrelsens ordförande Katarina Hansson (S), i ett ärende som kommunfullmäktige fattar beslut om i kväll tisdag.

Annons

Det kostar att växa. Det vet man i Kumlas barn- och utbildningsnämnd. I samband med att budgeten för årets verksamhet beslutades, fick nämnden en budgetförstärkning på 1,5 miljoner kronor. Som beredskap anslogs även 2 miljoner kronor, som kan ges i kompensation i mars. Då görs en avstämning kring hur den befolkningsprognosen som läggs i början av året faller ut.

Men det räcker inte. Beräkningar från barn- och utbildningsnämnden ger vid handen att barnantalet ökar i en takt som ger behov av 4,3 miljoner kronor i ökad budget, alltså 800 000 kronor mer än vad som finns avsatt i budgeten.

Samtidigt finns nu också beslutet om den nya ledningsorganisationen, som redan från början beräknats kosta 2,3 miljoner kronor. Något som nämnden inte fått någon kompensation för.

Kommunstyrelsens ordförande Katarina Hansson (S) föreslår nu att barn- och utbildningsnämnden nettobudget utökas med 3,3 miljoner kronor.

Pengarna föreslås tas från budgeten för pensionskostnader, då den senaste beräkningen därifrån visar på en lägre kostnad än vad kommunen räknat med.

Mer läsning

Annons