Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt mackrånare gripen

Polisen har gripit en 22-årig man från Kumla misstänkt för rånet i söndags kväll mot OK-Q8-macken på Stenevägen.

Annons

Mannen var beväpnad med hammare och kniv och hade av allt att döma först riktat in sig på att råna kassapersonalen på ICA Profilen.

– Han är inte känd av oss sedan tidigare. Gripandet gick odramatiskt till väga då vi åkte hem till honom, säger Bo Rosendahl vid polisen i Hallsberg.

Det var vid 21-tiden i söndags kväll som mannen tvingade till sig en mindre summa pengar av personal på OK/Q8-macken. Efteråt kunde de lämna ett bra signalement till polisen.

Polisen bad också om att få se på filmen från den övervakningskamera som finns vid närliggande ICA Profilen.

Den visar hur mannen lite tidigare samma kväll stod med en hammare och en kniv i vardera handen i gången utanför butiken. Han ser ut att vara på väg mot kassorna, men tvekar då det vid tillfället jobbade en storvuxen manlig personal i kassan.

Då också en väktare samtidigt kommer förbi på sin vanliga kvällsrond, visar filmen hur mannen bestämmer sig för att snabbt lämna platsen. I stället blev det OK/Q8-macken som drabbades.

– Vi har väldigt god hjälp av dessa övervakningskameror. För vår del fick det gärna finnas fler av dem, säger Bo Rosendahl.

Förutom rånet mot macken är nu mannen även misstänkt för försök till rån mot ICA Profilen.

Mer läsning

Annons