Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordet fortfarande en gåta

Polisutredningen om en 33-årig Kumlabos mystiska död, i september förra året, har inte fått någon lösning.

Annons

Fallet utreds som mord.

– Men vare sig rättsläkarens utlåtande eller vittnesuppgifter har gett någon klarhet i vad som egentligen hände, säger Lars-Olof Lundh chef för länskriminalens enhet för grova brott.

Mannen hade då han hittades i bostaden mycket svåra skador och avled på Universitetssjukhuset i Örebro morgonen efter.

– Men det vi inte vet är hur skadorna uppstått, obduktionen har inte kunnat ge svar på den frågan.

Det var 10 september förra året den skadade mannen hittades. Fallet rubricerades direkt som mord. Sedan har polisen förhört åtskilliga personer för att få fram uppgifter om 33-åringens tillvaro närmast före 10 september och annat som kan ha betydelse. Rikskriminalens specialgrupp för ouppklarade mord har också besökt Örebropolisen. Gruppen går in i fall där det efter 30 dagar inte finns någon misstänkt. Men deras synpunkter har heller inte gett något som gjort att polisen kommit närmare lösningen.En omfattande teknisk undersökning är gjord och material har skickats till Statens kriminaltekniska laboratorium, utan avgörande resultat.

– Vi har gjort allt vi kan i utredningen. Det behövs nya uppgifter för att komma vidare och några sådana har vi inte fått, säger Lars Olof Lundh.

Vad händer i fortsättningen?– Vi håller utredningen öppen tills vidare och är angelägna om ytterligare tips från allmänheten. Kanske har någon avgörande information att lämna.

Mer läsning

Annons