Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikkällaren åter drabbad av översvämning

Torsdag eftermiddag skulle Studiefrämjandet nyinviga sina lokaler i Folkets hus, efter översvämningen där för tre veckor sedan. Men nattens häftiga regn ledde till att nytt vatten steg upp i källarlokalen.

Annons
Jens Henriksson beskådar förödelsen i Musikkällaren, efter att lokalen på nytt drabbats av översvämning.

– Det här är katastrof för vår verksamhet.

Lasse Malmsjö är uppgiven. Han var en av dem som under torsdagen fick kontakta alla aktiva musiker inom Studiefrämjandet med det tråkiga beskedet att Musikkällaren tvingas hålla fortsatt stängt tills vidare.

Upp emot 150 personer har replokaler och undervisning i källaren, som nu alltså inte kan användas.

Då ansvariga kom till Folkets hus på torsdagsmorronen hade vatten vält upp från en större golvbrunn och hela golvet var täckt av ett par centimeter vatten. Torkfläktar fanns redan på plats. De installerades vid förra översvämningen den sista juli.

Studiefrämjandet har nyttjat lokalen i ett 15-tal år utan att någon liknande inträffat tidigare.

– Vi önskar att felet snabbt lokaliseras. För så här kan vi inte ha det med återkommande översvämningar. Nu när hösten närmar sig blir det ju med säkerhet allt mer regnande, säger Sture Johansson, verksamhetsansvarig på Studiefrämjandet.

Om någon sitter på en industrilokal eller liknande där Studiefrämjandets musiker tillfälligt kan inhysas, tar ledarna gärna emot tips om detta.

Mer läsning

Annons