Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mysig sångstund för stora och små

En ny termin har startat för barnaktiviteterna på Kumla bibliotek. En nyhet är måndagsmys som hade premiär i veckan.

Annons
Roligt tillsammans. Måndagsmys är en ny aktivitet på Kumla bibliotek för ”barn och deras vuxna”. Det är ingen föranmälan, och aktiviteterna anpassas till vad som passar de barn som dyker upp. Foto: Veronica Svensson

Det är måndag och därmed måndagsmys på biblioteket, en ny barnaktivitet som kulturpedagog Eva Carlbom står bakom.

– Det blir lite olika aktiviteter beroende på hur gamla barnen är som kommer hit. För de minsta blir det till exempel sånger och för de lite äldre pyssel, berättar Eva Carlbom.

På premiären har cirka tio barn med vuxna kommit. Dörren får stängas till barnrummet så att de nyfikna småttingarna inte kryper i väg för att titta närmare på allt spännande som finns på biblioteket. Men snart finns det massor att titta på i ringen också. Gosedjur, sjalar och inte minst varandra gör sångerna extra intressanta.

– Jag har varit på aktiviteter på biblioteket när mina tjejer var små. Det är trevligt för barnen och de utvecklas.

Det är också ett bra sätt för föräldrarna att träffas, säger Pascale Gedeon som kommit med sonen Benjamin Pettersson, snart ett år.

– För mig är det första gången. Det är lite lagom att träffas så här och sjunga en stund. Vi är flera från vår föräldragrupp, säger Jesper Persson, pappa till Tuva Leijon, 9,5 månader.

När det sjungits en stund, plockas pysselgrejer fram till Otto Särnholm, snart tre år. För pyssla, det gillar han. Och så önskar han en saga.

Spännande. Milo Åkesson, 1 år i februari, var mer intresserad av leksakerna än stjärnhimlen på tyget ovanför huvudet.
Sjunger och läser. Eva Carlbom, kulturpedagog, leder måndagsmys på Kumla bibliotek
Pyssel. Otto Särnholm, snart tre år, visade sig vara en hejare på att pyssla med pärlor och glittriga piprensare. Pyssla är en av favoritaktiviteterna även hemma.
Mysigt. Jesper Persson med Tuva Leijon, 9,5 månad.

Mer läsning

Annons