Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya Zeeland nästa för Lionsstipendiat

Om drygt två veckor reser Kumlatjejen Emma Eriksson till Nya Zeeland. Där ska hon tävla i längdhopp i handikapp-VM.

Annons
Blommor, diplom och lite pengar på banken. Det var rena julklappen Emma Eriksson fick när hon mottog Kumla Lions ungdomsidrottsstipendium för 2010. Bild: JAN WIJK

Med sig i bagaget får Emma 6 000 kronor från Lions club i Kumla. Så mycket pengar består Lions ungdomsidrottsstipendium av, ett stipendium som Emma får för 2010. Hon har vetat om utmärkelsen ett tag, men det officiella överlämnandet av diplom och blommor skedde i förmiddags på Café o Le vid Biblioteket.

Hur kommer du att använda stipendiepengarna?

– Det går till nya skor och sånt som behövs i idrotten.

Hon har just kommit tillbaka från ett landslagsläger på Teneriffa, en förberedelse inför VM-tävlingarna. Hon säger att hon känner sig i bra form inför resan till andra sidan jordklotet.

– Målet för mig i tävlingarna på Nya Zeeland är dels att ha roligt och dels att direktkvalificera mig till Paralympics i London 2012.

För det krävs att 17-åriga Emma kommer bland de fyra bästa i tävlingarna.

Hon har ett personligt längdhoppsrekord på 4,79 meter omkring 40 centimeter kortare än världsrekordet i sin gren. Emma har tidigare radat upp framgångar. Hon har bland annat tagit SM-guld i både höjdhopp och längdhopp. Och vid förra VM-tävlingarna hon ställde upp i knep hon en bronsmedalj i längdhopp.

Så det finns gott hopp om att hon kan infria sin målsättning på Nya Zeeland. Om inte finns det fler tillfällen under nästa år att kvalificera sig till Londontävlingarna.

Mer läsning

Annons