Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nybildad supporterklubb

Vi möts vid totempålen i Hallsbergskurvan. Nej, det är inte en titel på en roman av Håkan Nesser, utan ett kom-ihåg för speedwayentusiaster.

Annons
Bättre stöd. Målet med bildandet av Indianfans är bland annat att stödet för Indianerna vid deras bortamatcher ska öka. Så här såg det ut förra säsongen vid bortamatchen mot Rospiggarna när John Edström och Marina Karlsson tagit sig till Hallstavik. Bild: ISAC SVANBERG

Isac Svanberg och Johan Oskarsson håller på att dra i gång en supporterklubb för Kumlas speedwaystolthet Indianerna.

Just nu har de satt upp lappar lite här och var för att sprida kunskap om initiativet. I förra veckan hade de ett möte då en styrelse utsågs.

– Då kom det elva personer, men vi vet redan om bortåt 40 personer som vill vara med. Så man ser att intresset finns, säger Johan Oskarsson, som kan titulera sig ordförande i den nybildade föreningen.

Namnet på supporterklubben är Indianfans, rätt och slätt.

– Det första vi ska göra är att försöka få till en plats där vi kan stå på matcherna.

Johan Oskarsson säger att man fram till nu varit ett gäng som hållit ihop under matcherna och stått vid totempålen i en av ovalens kurvor. Skillnaden nu är att det blir lite mer formaliserat.

– Med en supporterklubb får Indianerna mer uppmärksamhet och det är bra. Inspirationen till bildandet av Indianfans kommer från de konkurrerande klubbarna Dackarna och Vetlanda, som haft organiserade fanklubbar ett tag.

– Framför allt vill vi försöka vara med vid bortamatcherna. I första hand de i Norrköping, Motala och Stockholm. Men går det bra kanske vi kan ordna bussresor till Småland också.

Nästa möte för Indianfans blir i april, ett par veckor före säsongspremiären. Säsongen startar 3 maj på motorstadion i Sannahed och det är Dackarna som står för motståndet.

Fotnot: Mer information om supporterklubben finns på Indianernas officiella hemsida, www.indianerna.nu, under fliken supporterklubb.

Mer läsning

Annons