Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Organisation ska skapas i nytt läge

- Det borde väl ha kommit i gång tidigare. Det är vi många som är överens om.

Annons

Så kommenterar Björn Eriksson (S), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden den nyligen i gångsatta utredningen om hur organisationen för badet och campingen ska se ut.

Det sker bara ett halvår innan den är tänkt att träda i kraft, i december när det nya Djupadalsbadet invigs.

Tycker att tanken är rätt

Han tycker själva tanken att de som nu är anställda i Kumlahallens bad ska få söka om sina tjänster är rätt.

- Det är väl aldrig roligt att behöva söka om en tjänst. Man kanske känner sig ifrågasatt, men det är inte det som är avsikten, säger Björn Eriksson.

Han säger att avsikten är att skapa en så bra organisation som möjligt i ett nytt läge.

Björn Eriksson säger att en liknande ¿omstart¿ där befintlig personal fick söka om sina tjänster skedde när Skogstorpsskolan skulle dra i gång.

- Och den processen hade vi goda erfarenheter av. Så rent historiskt är det därför vi gör så här nu, säger Eriksson.

"Blev lite sent"

- Men det blev lite sent. Rent politiskt borde vi dragit i gång det här tidigare. Samtidigt får vi lite grann skylla på att det har varit kort om folk på fritidsförvaltningen, säger han.

Nu gick uppdraget till Thomas Hjelmquist, vd för Kumla bostäder, att förutsättningslöst utreda hur organisationen ska se ut. Han började sitt arbete för någon vecka sedan.

- Jag skulle tro att alla får tillbaka sina tjänster, men då har man ändå haft möjligheten att mäta sig mot externa sökande, säger Björn Eriksson.

Kritik från flera håll

Kritik mot organisationsutredningen kommer från politiskt håll, både från höger och vänster. Den borgerliga oppositionen tycker att det tyder på dålig personalpolitik, vilket även Vänsterpartiet håller med om.

V anser det dessutom vara anmärkningsvärt att utredningen har dragits i gång av kommunstyrelsens arbetsutskott utan att de har blivit informerade eller fått vara med om att diskutera.

"Detta trots att vi har en teknisk valsamverkan med S. Det är som vi ser det djupt under den demokratiska vattennivån." skriver Staffan Göransson, ordförande i V i Kumla i en mejlkommentar till NA.

Mer läsning

Annons