Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parkeringsvakter kan patrullera rastplats

Än har inte parkeringsvakterna börjat patrullera Sickelsta rastplats. Men det kan bli nästa steg för att få bättre ordning i området.

Annons

NA berättade i mars om rapporter om droghandel, sexköp, häleri och annan ljusskygg verksamhet på Sickelsta rastplats, som tidvis fungerat som boplats för lastbilschaufförer. Den personal Trafikverket har anlitat för att städa har förutom ökad nedskräpning upplevt platsen otrygg.

I mars ändrade Trafikverket skyltningen. Numera är det inte tillåtet att parkera mer än två timmar på rastplatsen.

– Nu finns förutsättningarna för att vi ska kunna rapportera, säger Leif Andersson vid polisen i Örebro. Vid två veckor sedan hölls ett avstämningsmöte tillsammans med kommunen och Trafikverket. Avsikten var att se hur man går vidare för att göra rastplatsen tryggare.

Eftersom det är kommunens mark är en plan att skicka ut parkeringsvakter för att kontrollera att parkeringstiderna följs.

– Från Trafikverkets sida är det aktuellt att röja undan lövsly för att göra rastplatsen mer inbjudande och förbättra insynen, säger Leif Andersson.

För Trafikverket blir Sickelsta ett pilotprojekt för att se om man kan arbeta på liknande sätt för att komma till rätta med stök på rastplatser utmed större vägar.

Mer läsning

Annons