Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pizza istället för fisk

I stället för fisk blir det pizza. I stället för kläder blir det ost. Men videouthyrningen fortsätter – fast i ny regi.

Annons
Nya affärsmöjligheter. Bakom pappret i skyltfönstret byggs Kumlas nästa pizzeria. Och i grannlokalen kommer videouthyrningen att fortsätta, fast i ny regi. Bild: JAN WIJK

Det handlar om nytt innehåll i några butikslokaler i centrala Kumla.

”Julstängt” står det på dörren till RixVideo som har varit igenbommad en längre tid. Någon nyöppning för de hittillsvarande ägarna blir det inte. Däremot kommer det även fortsättningsvis hyras ut film i lokalen.

– Vi väntar på svar från en stor kedja som har planer på att öppna i Kumla. De måste bara få klart med finansieringen, berättar fastighetsägaren Niklas Ahlm.

Annorlunda koncept

Enligt honom blir konceptet lite annorlunda än hittills om planerna går i lås. Lokalerna kommer att renoveras innan de nya hyresgästerna flyttar in frampå vårkanten.

I lokalerna intill sålde Seppo Fagerdal fisk och skaldjur, men han tvingades stänga butiken efter en sjukskrivning i samband med ett benbrott. Nu förbereds det för annat ätbart bakom de täckta skyltfönstren. Torget får sin sjätte servering och det blir en pizzeria.

Slutspurt inför öppning

Först ut med att öppna nytt blir Anna Fredriksson som startar en delikatessbutik med betoning på ost och charkuterier. Butiken ligger på Köpmangatan i de lokaler som herrklädesbutiken Gentlemannen lämnade.

– Folk tittar in här varje dag och tycker att det här verkar jätteroligt, berättar Anna som nu slutspurtar inför öppningen på fredag.

Hon berättar att hon vill jobba ungefär som på en gårdsbutik.

– Jag vet var allt kommer ifrån och att det har bra kvalité. Det är inte många mellanhänder, beskriver hon tanken med sortimentet.

En annan förändring på Köpmangatan är att IT-center slår igen sin butik och fortsätter med serviceverksamheten med Hallsberg som bas.

Mer läsning

Annons