Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Privat förskola på väg till Åbytorp

Politikernas beslut om den privata förskolan Plantan är uppskjutet till januari. Kerstin Sundström och Ellinor Eltvik planerar nu för att öppna sin förskola i Folkets hus i Åbytorp.

Annons

I början på november skrev NA om Kerstin Sundström och Ellinor Eltvik och deras önskan om att få starta en förskola.

Den lokal som då var aktuell var Korstavägen 5 i Kumlabyområdet.

Nu har man i stället vänt blickarna mot Folkets hus i Åbytorp, som sedan tidigare periodvis används av kommunen som extra förskoleavdelning när barnen är som flest.

Tyckte om lokalen– Vi tyckte om lokalen när vi var där och tittade, och den behöver inte heller göras om på samma sätt som vi hade behövt med den på Korstavägen, säger Kerstin Sundström.

I kalkylen är det nu tänkt att Plantan ska ha fortsatt tre förskollärare men istället ta emot 19 barn, mot tidigare sagda 15 barn.

Fler barn– Vi fick det inte att funka ekonomiskt när vi räknade på 15 barn. Och Folkets hus i Åbytorp har plats för fler barn än den första lokalen.

– Men vårt långsiktiga mål blir kanske fortfarande att ha en personal per vart femte barn, förklarar Kerstin Sundström.

Till barn- och utbildningsnämndens sammanträde nu på onsdag var förslaget till beslut att Plantan skulle godkännas. Men med byte av lokal ska Kerstin Sundström och Ellinor Eltvik nu lämna in en ny ansökan och beslut tas i stället på nämndens januarimöte.

Mer läsning

Annons