Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pubafton med mordgåta

Det såg en stund ut att sluta i totalt mörker. Men till slut blev alla på Sturepalatset serverade såväl mat som underhållning med en mordgåta som skulle lösas.

Annons
Press. Roger Hallblom iklädde sig rollen som lokalreporter och snappade upp ett och annat vid bardisken.

Lördagkväll, och pubafton i den före detta kyrkosalen på Sturegatan. Biljetterna är slutsålda och teatermedlemmarna i Kraxkompaniet har laddat för en kväll med spex och musik.

En mordgåta ska lösas också. Stadens kommunalråd Mr Lennartsen hittas mördad, flytandes bland algerna i Kumla Sjöpark. Publiken kan själva på pappret framför sig ringa in vem de tror är mördaren- kanske bartendern Mr Simson eller projektledaren för Kumla 25000 Miss Molly Smith?

Efter en kortare inledning serveras maten. Eller börjar serveras i alla fall. Klockan 19.30, alltså exakt en timme innan den egentliga Earth Hour, blir det mörkt i salen. Huvudproppen har gått och först finns ingen hjälp att få.

Publiken håller humöret uppe i skenet av värmeljusen, medan arrangörerna febrilt söker en lösning. Det börjar talas om en akututryckning till gatuköket rakt över gatan för att mätta hungrande magar, men då simsalabim kommer ljuset åter.

Efter mer teater blir det även musikunderhållning, av rektor Håkan Sandberg och hans musiker.

Vad gäller rekvisitan kunde man redan nu ana vad som komma skall- westerninspirerande puben Crows Nest finns där även 21 april. Då bjuder samma glada gäng in till westernkväll med dans och pris till bästa westernkläder.

Crows nest. Eller Kråknästet som puben kallades i folkmun under teatern. Krister Grankvist serverade förfriskningar under kvällen.
Carita Ehrstedt och Susanne Karlsson möts inför publik.
Mörker blev det då huvudproppen gick inne på Sturepalatset.
Håkan Sandberg i mitten, flankerad av sina musiker Johan och Janne, sjöng visor och bjöd in publiken till att sjunga med.

Mer läsning

Annons