Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordmånga deltagare under golfvecka

I dag  lördag är det sista dagen av semestergolfen ute vid Kumla Golfklubbs bana i Kvarntorp. Rekordmånga golfspelare har deltagit varav många beskriver semestergolfen som en av årets riktiga höjdpunkter.

Annons
Välbesökt prisutdelning. Varje dag av semestergolfen avslutas med prisutdelning vid restaurangen.

Klockan 9 nu på morgonen sker kanonstarten till dagens golftävling, som även är den sista delen av semestergolfens sex tävlingsdagar. Kanonstart innebär att alla startar samtidigt och även avslutar tillsammans, vilket ger större möjlighet till umgänge.

Och umgås gör man. När NA besöker golfklubbens lokaler hörs applåder från långt håll. Prisutdelning pågår samtidigt som man äter en gemensam lunchbuffé.

Ett par som glatt överraskade får ta emot andrapriset i sin klass är Leif Berggren och Raija Keltto.

– Semestergolfen tillhör en av de största höjdpunkterna på året, säger Leif.

– I dag var vi 144 spelande, två lag på alla 18 hålen, så det är max vad vi kan vara. Många är gäster från andra klubbar, säger Raija som sitter med i styrelsen för Kumla Golfklubb.

Allra flest golfare var det i onsdags, då över 200 spelare ingick i tremanna-lag.

– Det är mycket väderberoende, hur många som kommer. Den här veckan är vi riktigt nöjda med, mestadels uppehåll och inte heller för varmt, säger Raija.

På platsen finns även en camping med 26 platser. Främst för golfare, men även öppen för andra. Klubben tycker det känns särskilt bra att kunna erbjuda det nu när Kumla kommuns egna camping lever i skuggan av en byggarbetsplats.

Anita och Nils-Olov Degerman kom med sin husbil till golfbanan förra helgen.

– Vi bor söder om Hallsberg så vi har egentligen inte långt att åka. Men det är skönt att vara på plats direkt på morronen första tävlingsdagen och det är trevligt med lite campingkänsla, säger Anita.

Veckan avslutas med umgänge under lördagkvällen. Klubbens trogna krögare Antonio Simonovic dukar upp tacobuffé och säkert blir det en hel del golfsnack under kvällen.

– Alla golfhistorier handlar om lyckade bedrifter, missarna låter man genast falla i glömska! skrattar Nils-Olov Degerman.

Landets vackraste golfbana? Av den åsikten är i alla fall många av de aktiva spelarna i Kumla Golfklubb.

Mer läsning

Annons